Sentiment optimist in jurul actiunilor Google!

google-logo

Google Inc. urmeaza sa publice rezultatele financiare Joi, 23 Aprilie, sentimentul de piata fiind in continuare extrem de optimist, 15 calificative BUY, 3 HOLD și doar 1 SELL, conform analystratings.net.

Estimarile oferite de companie indica un nivel al EPS   de 6,6 dolari/actiune si respectiv un nivel al veniturilor de 14 miliarde dolari americani. Indicatorii multiplu de pret arata a valoare de 27 ori profiturile companiei, 5.6 ori vanzarile companiei si 3.5 ori valoarea contabila pe actiune, pozitionandu-se in jurul valorilor medii din ultimii 5 ani.

Conform ultimelor stiri din piata motorul de cautare Google controleaza aproximativ 90% din numărul cautarilor din Europa, 57% din veniturile companiei provenind din afara SUA. Aprecierea masiva a dolarului american din ultima perioada putand fi un usor inconvenient.

Pe piata din SUA Google pastreaza in continuarea detasat pozitia de leader, un market share de 64.4%, in timp ce Yahoo detine 12,7%, iar Bing reusind sa depaseasca pragul de 20% in luna Aprilie.

Din punct de vedere tehnic actiunile Google se pozitioneaza in apropierea minimului acestui an, nivelul de suport 580 dolari/actiune.

Comments are closed.