Principalul competitor al companiei Apple – SAMSUNG (UK : SMSN)

Optimismul dezvoltat in jurul noilor produse Samsung s-a simtit si pe piata de capital unde actiunile Samsung Electronics listate pe bursa din Londra au inregistrat o crestere de peste 4% in sedinta ce a urmat congresului de la Barcelona.

Noile modele vor incepe comercializarea in 20 de tari din intreaga lume pe data de 10 Aprilie 2015.

Samsung avea nevoie de un succes major dupa ce principalul concurent, Apple, a vandut 74,83 milioane de smartphone-uri la nivel global, peste cele 73,03 milioane de telefoane vandute de Samsung in trimestrul IV al anului 2014.

Succesul iPhone 6 si 6 Plus a condus compania americana si catre profitul record de 18 miliarde de dolari, in perioada mentionata, cel mai mare profit raportat de o companie publica.Vanzarile de smartphone-uri Apple au crescut cu circa 49% in trimestrul patru. In contrast, Samsung, lider de piata din 2011, si-a scazut vanzarile cu aproape 12%. In ianuarie, producatorul coreean de terminale mobile a postat al cincilea trimestru de declin consecutiv al afacerilor diviziei mobile. La nivelul intregului an 2014, Samsung ramane insa lider de piata, cu o cota globala de 24,7%, urmat de Apple cu 15,4% si de Lenovo, cu 6,5%.

Samsung a livrat in 2014 circa 307 milioane de telefoane in timp ce Apple a livrat circa 191 de milioane de unitati, conform institutului de cercetare Gartner. Samsung avea nevoie mare de un succes major dupa ce predecesorul, Galaxy S5, a avut rezultate mult sub asteptari in materie de vanzari.

La nici o saptamana de la lansare, Samsung se poate lauda cu un record in istoria companiei, conform KoreaTimes. Se pare ca, pana acum, au fost facute 20 de milioane de pre-comenzi pentru Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge! Desi Edge a fost desemnat cel mai bun nou device lansat la MWC, S6 are un succes mai mare, 15 milioane de unitati fiind comandate.

20 de milioane de unitati comandate reprezinta un nou record pentru Samsung!

Seful diviziei de mobile de la Samsung, Shin Jong-kyun, a declarat ca raspunsul primit de companie a fost mult mai bun decat pentru Galaxy S5: „Sa fiu sincer, pre-comenzile pentru cele doua versiuni Galaxy primite de la clientii nostri majori au fost cu adevarat uriase” a declarat acesta.

Samsung a decis, dupa ce Galaxy S5 s-a vandut cu 40% mai putin decat se astepta , sa inceapa de la zero design-ul pentru noul Galaxy S6. Anul mai slab, 2014, a coincis cu cel mai puternic trimestru al celor de la Apple, care au vandut 74.5 milioane de unitati in ultimul trimestru din 2014, preluand primul loc in topul producatorilor.

Datele bune inregistrate dupa lansarile recente ar putea conduce actiunile Samsung la noi maxime istorice, situatie similara cu cea inregistrata de Apple dupa lansarile Iphone 6 si 6 Plus din septembrie 2014.

La momentul lansarii din septembrie actiunile Apple se situau sub nivelul de 100$/actiune, urmand ca actiunile sa cunoasca noi maxime istorice dupa rezultatele financiare afisate in ianuarie 2015, atingand chiar 133 $/actiune, adica o crestere de peste 30%.

Comments are closed.