Optiunile binare, un adevărat ”cap de pod” în piața de retail

Înainte de a cerceta mai adânc, vom clarifica exact ceea ce sunt opțiunile binare. Așa cum sugereaza si numele, sunt o formă de tranzacționare care duce la una din doar două rezultate posibile: câstigă sau pierde.  Pentru a explica mai bine, un trader prezice dacă prețul unei  tranzacții, cum ar fi: perechile valutare, actiuni, indici sau mărfuri , va fi deasupra sau sub prețul de exercitare, la un punct predeterminat în viitor. Traderul pur și simplu selectează „call” (sus) sau „put” (jos), în funcție de cum vede valoarea în viitor:  mai mare sau mai mică decât prețul de exercitare. Dacă va câștiga, în mod obișnuit profitul este de 70 până la 90 %.

Natura sa simplistă alimentează creșterea rapidă în interes, atât  către traderii amatori și experimentați deopotrivă.

Industria optiunilor binare a cunoscut o creștere exponențială de la an la an incepand cu 2008, cu o majorare semnificativă în interesului traderilor din  anul 2012, moment in care opțiunile binare au fost reclasificate în unele jurisdicții, de la un produs de jocuri de noroc într-un instrument financiar. Urma să devină rapid  un „mainstream”  in modul de tranzacționare cu peste 2,5 milioane de traderi activi în intreaga lume la momentul actual.

Opțiunile Binare sunt reglementate ca produs financiar în două din tările Uniunii Europene (UE) și anume sub jurisdicția guvernului din Cipru și celui din Malta. CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission)  a devenit primul organism de reglementare ce avea  să anunțe regulamentul on-line pentru opțiuni binare către platformele care operează în Cipru. MFSA (Malta Financial Services Authority) a urmat, de asemenea, procesului de reglementare a  Opțiunilor Binare ca instrument financiar. Cu toate acestea, Opțiunile Binare sunt reglementate si în alte state membre ale UE, cum ar fi Marea Britanie, Germania și Italia, în confomitate cu reglementările lor ca produs de jocuri de noroc . Se crede că este doar o chestiune de timp înainte ca FCA (Financial Conduct Authority in the UK), și altele, să sară la bordul trendului de reglementare.

Simplitatea este numele jocului deci capacitatea de a executa și monitoriza tranzacțiile în piață reprezintă atuurile industriei. Spre deosebire de Forex, nu este necesară cunoașterea pieței în profunzime înainte de introducerea tranzacțiilor (deși este  recomandată), iar posibilitățile de rentabilitate ridicată atrag traderii din toată lumea.

Toate piețele pot fi tranzacționate prin opțiuni binare, de la perechi valutare și acțiuni, la indici și mărfuri; tranzacționarea poate varia ca durată de la 60 secunde la un an, iar caștigurile pot fi foarte mari, chiar până la 95%. Nivelul de flexibilitate și rapiditate combinată cu mizele minime scăzute (la nivelul 5 $) și lipsa de comisioane, ridică opțiunile binare in top pe cele mai multe dintre platformele de tranzacționare. Într-o măsură, este o alegere fără risc pentru traderi, deoarece acesta nu cumpara activul, ci pur și simplu prezice mișcarea de preț.

Ce ne așteaptă de la opțiunile binare în viitor?

Volumele de tranzacționare pe piața de opțiuni binare sunt în creștere, cel mai probabil pentru că reglementarea în toată Europa se extinde. Cu reglementările stricte vin și cerințe mai stricte pe care brokerii trebuie să le îndeplinească. Traderii ar trebui să fie extrem de selectivi în alegerea  brokerului. Să caute numai brokerii mari din industrie, să fie atenți la criteriile de reglementare. Brokerii trebuie, la rândul lor, să mențină o stare de licențiere și reglementare completă.

Pe scurt, opțiunile binare reprezintă metoda de tranzacționare ce se potrivește tuturor, indiferent de nivelul de experiență sau investiția făcută.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *