Lansarea Apple Watch, produsul ce promite sa fidelizeze piata

Lansarea noului produs este un eveniment extrem de asteptat de participanții la piata actiunile companiei marcand cresteri constante inca de la inceputul acestui an.

Producatorul american de electronice a transmis presei invitatii pentru un eveniment ce a avut loc la San Francisco pe data de 9 Martie, sub titulatura “Spring forward”. Chiar daca Apple nu a oferit mai multe informatii presei majoritatea analistilor au anticipat ca vor asista la lansarea modelului iWatch, eveniment asteptat inca de la finalul anului trecut. Atentia tuturor s-a orientat catre politica de pret a acestui nou produs, Tim Cook, CEO-ul Apple anuntand doar ca varianta Apple Watch Sport va costa 349 dolari americani.

Wall Street Journal a publicat un raport conform caruia compania a inceput productia a 5 – 6 milioane de unitati iWatch pentru a fi livrate in prima jumatate a anului, din care jumatate vor fi Apple Watch Sport, o treime varianta standard iar restul varianta de top, Apple Watch Edition. Conform propriilor estimari Apple se asteapta ca vanzarile variantei de top – Apple Watch Edition – sa atinga 1 milion de unitati pe luna in a doua parte a acestui an.

Apple Watch Sport, Apple Watch și Apple Watch Edition

Noul produs va fi comercializat in doua dimensiuni, un model de 38mm cu o rezolutie a ecranului de 340×272, si un alt model de 42mm cu o rezolutie a ecranului de 390×312. De asemenea iWatch va fi disponibil in variante diferite de culoare oferind 34 de modele individuale. Ecranul va fi senzitiv la atingere, facand diferenta intre o atingere si o apasare a ecranului, oferind utilizatorului o exeperienta superioara.

Gama de produse se va impartita in trei categorii; varianta Apple Watch Sport, 2 modele cu carcasa din aluminiu si 5 modele de bratara (alba, neagra, albastra, verde si roz), fiind probabil cea mai ieftina varianta. A doua categorie va cuprinde 12 modele, Apple Watch, fiind probabil varianta de mijloc din punct de vedere al politicii de pret.

Cea dea treia categorie este Apple Watch Edition, gama de lux a noului produs, in aceasta categorie fiind incluse 6 modele, cu carcasa din aur de 18 karate, existand zvonuri ca aceste modele vor atinge un pret de cateva mii de dolari americani.

Comments are closed.