Economia mondială este așteptat să crească cu 3,5% în 2015

2015 – economia mondiala continua sa creasca peste asteptari

Evolutiile pozitive inregistrate pe pietele financiare pe parcursul anului trecut au pus bazele unui context destul de optimist si pentru anul 2015, majoritatea bancilor de investitii estimand un avans de aproximativ 3,5% in cazul ratei de crestere a economiei mondiale, peste avansul de 3% inregistrat in 2014.

forex-market-hours

Principalul motor de crestere va ramane economia SUA si in 2015, rata de crestere economica in cea mai mare economie a lumii fiind asteptata in crestere la 3,1% fata de 2,2% inregistrat in 2014. Continuarea cresterii economice in SUA se datoreaza revitalizarii tuturor componentelor cererii interne, cresterea usoara a sectorului imobiliar si a cheltuielior de capital si a consumului reprezentand de asemenea evolutii pozitive importante la nivel macroeconomic.

In  ceea ce priveste  celelalte  zone  ale  planetei, din punct  de vedere macroeconomic divergentele existente vor imprima traiectoria economiilor locale pe parcursul anului 2015, zona Euro confruntandu-se puternic cu riscul deflatiei, China oferind perspective bune pentru anul in curs, iar zona pietelor emergente fiind puternic sustinuta de scaderea pretului petrolului pe pietele internationale.

In  cazul  SUA  eventuale  probleme  pot  aparea     datorita  efectelor colaterale   a   aprecierii   puternice   din   ultima   perioada  a   dolarului american, insa si in acest caz scaderea pretului petrolului joaca un rol foarte important.

Comments are closed.