eBay planuieste un spin-off pentru diviziat PayPal!

Profitabilitatea companiei este sustinuta de PayPal!

ebay logo

La finalul lunii Septembrie 2014, CEO-ul eBay, John Donahoe, a anuntat ca compania intentioneaza sa organizeze o procedura de spin-off in ceea ce priveste divizia PayPal (spin-off, procedura de dezinvestire, prin crearea unei structuri noi si oferirea spre vanzare publica a actiunilor noii structuri infiintate).

In prisma ultimelor rezultate financiare publicate, momentul curent este extrem de oportun pentru acest proiect, sentimentul de piata conturat in jurul diviziei PayPal fiind unul extrem de pozitiv.

Recent compania a inceput sa ofere detalii privind procedura de spin-off, indicand ca si moment de timp probabil al treilea trimestru al anului 2015. De asemenea in perioada urmatoare investitorii vor asista la o schimbare a structurii de conducere a companiei, actualul CEO se va retrage din functie locul sau urmand a fi ocupat de Devin Wening, directorul diviziei eBay Marketplace in ultimii trei ani, iar Dan Schuman, fost director la American Express, urmand a prelua PayPal dupa operatiunea de spin-off.

Toate aceste schimbari vor oferi o noua imagine companiei, revigorand sentimentul investitorilor, care a avut de suferit in ultima perioada, datorita competitivitatii crescute din partea Amazon si Alibaba, dar si pe segmentul de plati unde Apple Pay devine cu concurent serios.

Recent, PayPal a achizitionat Paydiant, pentru aproximativ 280 milioane dolari americani, pentru a ofiri utilizatorilor PayPal un mediu de plata pentru device-urile mobile si bineinteles pentru a rivaliza cu solutia Apple Pay.

Paydian ofera posibilitatea comerciantilor de a configura propria platofrma de plati, in functie de propriile nevoi, propriile marje sau propriul avantaj comercial. Astfel sistemul ofera mult mai multa flexibilitate utilizatorilor, oferind un surplus de valoare comerciala pentru PayPal.

In mod traditional dupa momentul operatiunilor de spin-off, noua structrua formata continua sa performeze peste nivelul vechii structruri. Totodata la momentul dezinvestitiei toti actionarii eBay vor fi remunerati cu actiuni PayPal, proportional cu detinerilor lor la eBay. Astfel, in contextul curent al companiei de e-commerce si implici al pietei, multe voci sustin ca o investitie in actiuni eBay pentru a beneficia ulterior de actiuni PayPal reprezinta un scenariu ce se poate dovedi extrem de benefic. Pentru moment cu certitudine sentimentul de piata conturat in jurul acestei companii este unul pozitiv.

Comments are closed.