Divizia PayPal ajuta la cresterea profitabilitatii eBay!

Rezultate finaciare eBay, trimestrul I 2015!

Joi, 22 Aprilie compania americana eBay a publicat rezultatele financiare aferente trimestrului I al anului 2015, cifrele publicate depasind estimarile initiale ale pietei.

Astfel compania on-line a aratat o revenire pe teriotoriu pozitiv a profitului net, inregistrand o valoare de 6,26 miliarde dolari americani pe parcursul trimestrului incheiat la finalul luni Martie 2015, dupa ce in urma cu exact un an raporta pierderi in valoare de 2,36 miliarde dolari americani. Fara a lua in calcul impactul taxelor fiscale excepționale compania a reusit sa obtina o crestere de 4,8% fata de anul anterior, depasind estimerea initiala a participantilor la piata, un profit net de 4,42 miliarde dolari americani.

Per ansamblu primul trimestru al anului 2015 a fost unul de succes pentru eBay, valoarea ajustata a EPS (Earnings per Share, venturi pe actiune atributabile actionarilor ordinari) fiind de 77 centi/actiune, peste nivelul de 70 centi/actiune estimat de piata. Imediat dupa publicarea rezultatelor actiunile companiei au marcat o crestere de 6%, investitorii ilustrand entuziasmul determinat de publicarea rezultatelor peste asteptari.

Cea ce atras puternic atentia investitorilor este divergenta solida intre rezultatele obtinute de cele doua divizii importante ale companie, platforma de e-commerce si procesatorul de plati PayPal.

Astfel daca platforma de e-commerce a marcat o scadere de 4% fata de anul anterior, reusind sa produca doar 2,07 miliarde dolari americani si marcand patru trimestre consecutive de scadere, PayPal a obtinut un venit de 2,1 miliarde dolari americani, in crestere cu 14% fata de 1,85 miliarde dolari americani in urma cu un an. Pentru prima oara de la infiintarea companiei PayPal a reusit sa depaseasca rezultatele obtinute de platforma de e-commerce. Evolutia pretului actiunior eBay este prezentata mai jos:

ebay

 

Comments are closed.