Cota de piata a Facebook este asteptata sa creasca!

Facebook-logo

Facebook Inc. urmeaza sa publice rezultatele financiare aferente trimestrului I al anului 2015, Miercuri 22 Aprilie, atentia tuturor fiind indreptata catre cota de piata a Facebook, pe segmentul de publicitate pe retelele de socializare. Odata cu publicarea rezultatelor Facebook se va putea observa un impact inclusiv asupra pretului actiunior Linked-In, Twitter sau Zynga.

Estimarile pietei indica a valoarea a EPS (Earnings per Share, Venituri Atributabile Actionarilor Ordinari) de 40 centi pe actiune, in timp ce veniturile totale sunt asteptate sa creasca cu 43% în termeni anualizati, pana la nivelul de 3,6 miliarde dolari americani.

Numarul utilizatorilor lunari pe segmentul de mobil este asteptat sa creasca la 1.24 milioane lunar, de la 1.19 milioane inregistrat anterior, iar pe segmentul Desktop 1.43 milioane, de la 1.39 milioane inregistrat anterior, conform Zack.

Sentimentul de piata privind actiunile companiei se pastreaza neschimbat, 38 de calificative BUY, 7 HOLD și doar 1 SELL, conform analystratings.net.

Ultimele stiri de piata indica o crestere a cotei de piata a Facebook pe segmentul de publicitate in cadrul retelelor de socializare, compania fiind asteptat sa atinga 65.5%, conform thestreet.com.

Totodata evolutiile spectaculoase inregistrate de WhattsApp vor oferi un suport important actiunilor Facebook, serviciul de instant messaging depasind pragul de 800 de milioane de utilizatori, estimarile indicand 1 miliarde de utilizatori pana la finalului anului 2015, aplicatia ocupand primul loc in topul celor mai folosite aplicatii de acest gen, la nivel mondial.

Din punct de vedere tehnic nivelul de suport se plaseaza in jurul palierului 73 dolari/actiune, in timp ce zona de rezistenta este definita de palierul 86 dolari/actiune.

Comments are closed.