Atentia investitorilor se indreapta catre evolutia veniturilor din advertising!

yahoo

Yahoo Inc. urmeaza sa publice rezultatele financiare aferente trimestrului I al anului curent, Marti 21 Aprilie, dupa ce evolutia pretului actiunilor a dezamagit participantii la piata in ultima perioada, compania subperformand in relatie cu indicele din care face parte (Nasdaq 100).

Estimarile oferite de Yahoo indica o valoare a veniturilor intre 1.11  și 1.15 miliarde de dolari americani, un nivel al EBITDA intre 200 si 240 miliarde dolari americani, iar privind venitul operational intre 50 si 90 de milioane dolari. Nivelul estimarilor arata ca in continuare exista usoare disfunctionalitati privind operatiunile de baza ale companiei, in ciuda ultimelor eforturi ale management-ului.

Campania recenta de achizitii a companiei a dus la cresterea valorii diviziei Mobile, pe parcursul anului 2014 numarul vizitatorilor unici atingand 575 milioane vizitatori unici. Astfe veniturile obtinute din advertising au crescut 23% fata de trimestrul anterior, ajungand la 254 milioane dolari americani, de la 207 milioane anterior. Venitul brut inregistrat la nivelul anului 2014 a depasit cu 5% estimarile Yahoo, fiind de 1260 miliarde dolari americani.

Cu ocazia publicarii rezultatelor financiare investitorii vor urmari dinamica numarului de vizitatori unici pe device-urile mobile, o crestere peste asteptari determinand un impact pozitiv asupra veniturilor obtinute din publicitate si implicit o imbunatatire a sentimentului de piata.

Comments are closed.