Apple Watch a fost lansat: noi detalii, preturi si disponibilitate

Apple obisnuieste sa-si lanseze produsele la scurt timp dupa prezentarea oficiala, insa nou lansatul ceas inteligent Apple Watch este una dintre putinele exceptii: dezvaluit la inceputul lunii septembrie a anului trecut, Apple Watch a avut nevoie de inca sase luni pentru finisarea aspectelor hardware si dezvoltarea ecosistemului software. Judecand insa dupa succesul destul de neimpresionant pe care l-a inregistrat piata de profil pana in acest moment, aceasta intarziere s-ar putea sa-i coste pe Apple mult mai putin decat am crezut initial.

Dincolo de detaliile vizuale, toate cele trei versiuni diferite de Apple Watch ascund aceleasi componente. Ceasurile folosesc un procesor Apple S1, despre care inca nu prea stim mare lucru, 512 MB de memorie RAM si 4 GB de memorie interna (ultimele detalii sunt neconfirmate oficial). Apple a afirmat ca Watch are o deviatie maxima zilnica de +/- 50ms, precizia fiind remarcabila chiar si atunci cand o comparam cu un mecanism cu cuart din gama superioara.

Ceasul se va putea conecta doar la terminalele Apple iPhone 5 sau mai noi si va oferi o extensie consistenta pentru sistemul de notificari, va permite preluarea sau initierea apelurilor telefonice, se va integra cu Siri, Health si Apple Pay, va fi compatibil cu functia Handoff din iOS 8 sau OS X 10.10 si va oferi functii suplimentare pentru controlul Apple TV, pentru controlul camerei foto de pe iPhone si pentru transmiterea in timp real unor anumite tipuri de date, cum ar fi un desen sau valoarea pulsului. Printre aplicatiile iOS care vor beneficia de extensii Watch se numara Mail, Maps, Calendar, Reminders, Clock, Passbook, Music sau Weather. Ceasul va folosi atat conexiunea Bluetooth cat si cea Wi-Fi, oferind astfel o raza mai mare de actiune in cazul in care avem in preajma o retea wireless cunoscuta.

Ceasul va putea functiona si offline, insa functiile sale vor fi limitate la indicarea orei, redarea muzicii din memoria interna si inregistrarea activitatilor de fitness. Un mic truc tehnologic interesant este dezactivarea functiilor de notificare atunci cand Watch-ul este scos de la mana, acest mod de lucru economisind energie in situatiile in care utilizatorul nu are in mod evident nevoie de notificari pe ceas.

Autonomia Watch a fost un subiect sensibil. Tim Cook a declarat initial ca acesta va oferi 24 de ore de libertate, insa zvonurile ulterioare au afirmat ca Apple s-a lovit de dificultati. Intr-un final, Apple Watch va oferi intr-adevar doar 18 ore de autonomie, durata fiind teoretic suficienta pentru acoperirea unei zile intregi, dar ramanand in final cam dezamagitoare.

Apple Watch Sport va avea preturi de 349 de dolari in cazul versiunii de 38 milimetri şi 399 de dolari in cazul versiunii de 42 milimetri. Apple Watch va avea preturi intre 549 şi 1049 de dolari, respectiv intre 599 si 1099 dolari, preturile variind in functie de bratara aleasa. Modelul din aur Watch Edition va avea un pret care va incepe de la 10.000 de dolari si va fi disponibil doar in anumite magazine specializate. Toate cele trei game Apple Watch vor fi disponibile incepand cu data de 24 aprilie, insa lista tarilor in care acesta va fi disponibil este mica si nu include Romania, referindu-ne doar la America, Marea Britanie, Canada, China, Franta, Germania, Hong Kong si Japonia.

Comments are closed.