10 saptamani consecutive de crestere!

Cotatia petrolului WTI atinge maximul acestui an!

cotatie petrol
La finalul saptamanii trecute cotatia petrolului WTI a marcat 10 saptamani consecutive de crestere, de la minimul ultimilor sase ani cotat pe 17 Martie cotatia marcand un avans de 39%, atingand nivelul de 60 de dolari americani/baril, dupa ce anterior a scazut cu aproape 60% pe parcursul a noua luni calendaristice.
Motivele principale ale scaderii pretului de piata au fost reprezentate de surplusul de productie, in acelasi context, cresterile recente fiind fundamentate pe scaderea numarului de platforme de extractie active (acestea au scazut cu aproximativ 58% din Decembrie 2014 si pana in prezent) si pe incetinirea ritmului de crestere a stocurilor de petrol (ritmul a scazut in ultimele trei saptamani consecutive, cea mai lunga perioada de scadere din Septembrie 2014 si pana in prezent).
Perspectiva de ansamblu asupra ofertei arata ca in continuare stocurile totale se pozitioneaza la niveluri istorice (cel mai ridicat nivel din ultimii 85 de ani), cu 100 de milioane de barili peste nivelul mediu inregistrat in ultimii 5 ani in aceasta perioada a anului.
Perspectiva tehnica
Din punct de vedere tehnic petrolul WTI se pozitioneaza intr-o perioada de corectie a trendului ascendent inceput la mijlocul lunii Martie, dupa ce piata a confirmat o formatiune de intoarcere pe termen scurt, de tip Double Top.
Tinta acestei formatiuni se plaseaza la nivelul suportului 54,7 dolari/baril, zona confirmata de retragerea 38,2% Fibonacci, din intreaga miscare de crestere (17 Martie – maximul anului).
Trader-ii vor urmari cu interes aceasta zona, confirmari suplimentare a intoarcerii pretului din zona de suport mentionata putand marca inceputul unei noi etape de cresteri.

Comments are closed.